Stichting Stimu-leren

Voor de toekomstige Ingenieurs in de Euregio Maas-Rijn

Aankomende projecten

Wie wordt de winnaar van de Stimulusprijs 2019?

De prijswinnaar is bekend!

De naam van de winnaar blijft nog even een geheim.

Prijsuitreiking zal plaatsvinden in januari 2020.

Euregional Technology Award:
Januari t/m maart 2020
: het geven van gastlessen aan 35 scholen in de Euregio
3 april 2020: Finale Euregional Technology Award (Prove your skills) in het Continium te Kerkrade

15 mei 2020: Make it Happen! bij Spark Tech Lab in Weert

Euregional Technology Award

Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Welke school in de Euregio heeft de meest technische klas?

De Euregional Technology Award is een innovatie- en techniekwedstrijd waarbij jongeren uitgedaagd worden om innovatieve ideeën te bedenken voor alledaagse uitdagingen van maatschappelijke-/ wereldthema’s.

Tijdens dit technologie-traject worden de technische kennis en vaardigheden van jongeren op de proef gesteld. Klassen uit 2 en 3 VWO/Atheneum uit de hele Euregio worden uitgedaagd om hun innovatieve ideeën voor uitvindingen in te zenden om te strijden voor een plek in de finale.

Wie wint de Euregional Technology Award schooljaar 2019-2020?

De winnaar van 2018-2019: Sophianum uit Gulpen.

Stimulusprijs

Techniek is overal en grenzeloos.

Het spelenderwijs aanbieden en ervaren van techniek stimuleert de jeugd om te kiezen voor techniek.

Welke stimulator krijgt de prijs van het jaar 2019?

Voor meer informatie klik op onderstaande button.

De prehistorische vuursteenmijn in Rijckholt is het oudste industriële monument in Nederland.

De Stichting Stimu-leren ondersteunt de exploitatie van de prehistorische vuursteenmijn bij Rijckholt. In dit oudste industriele monument van Nederland hebben zo'n 6000 jaar geleden de mensen op industriële manier vuursteen gewonnen en hier gereedschappen en werktuigen van gemaakt. Echt ingenieurs uit de prehistorie.